Els mapes conceptuals.


Que son els mapes conceptuals?
 Un mapa conceptual és un diagrama que ajuda a entendre un tema en específic a l'visualitzar les relacions entre les idees i conceptes. 
 Per fer un mapa conceptual tens que seguir els proxims pasos:
 Seleccionar. Un cop escollit el tema o text a estudiar, s'han d'extreure d'ell els conceptes clau i les idees centrals, que no s'han de repetir, i es farà una llista amb ells. Aquests conceptes han de ser els grans punts focals del tema tractat.
 Agrupar. Després s'ha d'ordenar visualment els conceptes obeint a la proximitat o la relació evident, formant conjunts en què sovint algun concepte podrà repetir-se: aquests seran els conceptes més generals.
 Ordenar. Un cop obtinguts els conjunts, s'ordenarà els conceptes dins de cada un des del més general a el més específic, o des del més abstracte a el més concret, obtenint una jerarquia.
 Representar. S'han de llavors dibuixar els conceptes, encaixan-els en ovals, requadres o qualsevol forma que permeti visualitzar millor i comprendre la jerarquia: els més generals seran més grans, etc.
 Connectar. Un cop establerta i representada la jerarquia, s'ha de interconnectar els conceptes, mitjançant enllaços que bé poden ser fletxes (indicant causalitat, pertinença, etc.) o bé línies sobre les quals es poden escriure les paraules d'enllaç que siguin necessàries.
Mapa conceptual sobre els tipus d'animals.
 Comprovar. Un cop enllaçat tot, s'han de llegir els enllaços com si fossin proposicions i verificar que el que dicten sigui cert, o sigui el sentit del que hem volgut expressar mitjançant el mapa conceptual.
 Reflexionar. Contemplant el mapa íntegrament podem reformular el coneixement expressat i establir les diferents relacions entre els conceptes.




A continuació,vaig a crear un mapa conceptual sobre els tipus de agricultura,ja que historia es una asignatura difícil i ara més perque no tenim al professor per a que ens explique els dubtes que tenim sobre qualsevol tema.


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Blogs de la classe d'informàtica de 3r d'ESO.

Els RSS